zaterdag 3 maart 2012

Special-effects: speedup background effect

Je zou zeggen dat special-effects meer voor de professionele filmer weggelegd zijn. Niets is minder waar. Het enige wat u nodig heeft is een beetje creativiteit en een goede camera, zoals de Playsport ZX3. Het volgende effect is leuk om te filmen, en kost eigenlijk helemaal niet zoveel moeite. Stel de camera op in een hoek waarbij de achtergrond continu in beweging is. Je kunt hierbij denken aan een stuk winkelstraat waarin mensen lopen, of een weg waarop auto's en fietsen voorbij rijden. U gaat zelf (of een figurant) een stuk dichter bij de camera staan, en wel zo dat het (liever) niet mogelijk is dat tijdens de opname objecten tussen u en de camera voorbij komen. De grote truc is om uw beweging in slowmotion te maken, terwijl de rest van de wereld voorbij zoeft.

Bent u klaar met de opname, dan gaat u deze vervolgens thuis bewerken, en daarbij is het de bedoeling dat u de opname versneld tot het niveau waarop u in normale snelheid beweegt. De achtergrond zal dan logischerwijze ook in snelheid toenemen. Hierdoor lijkt de wereld aan u voorbij te vliegen!

Bekijk hier het voorbeeld filmpje.



U zult zelf moeten kijken hoe 1 en ander met het geluid uitkomt, of anders een passend muziekje er achter moeten plakken. De versnelling is makkelijk in Arcsoft Mediaimpression uit te voeren. Let bij de opnames wel op dat het niet teveel waait, en gebruik bijvoorbeeld geen sigaret, want de rook beweegt te snel en verraad de opnametruc...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten