zaterdag 31 maart 2012

Remote control: welke afstand?

Een handige extra voor de ZX3 is een afstandbediening. Via Amazon heb ik er afgelopen week 1 aangeschaft. Voor de kosten hoef je het niet te laten: € 11,75 en geen verzendkosten. Het is een originele Kodak afstandsbediening, dus werkt gelijk. Wel is gebleken dat alleen de ZX3 van alle 9 buttons gebruik kan maken.De andere modellen blijken alleen te reageren op de opnameknop. Volgens de bijgevoegde handleiding is de remote control geschikt voor de ZX3, Zi8, ZX1, ZXD en sommige Easyshare camera's zoals de M580. Vreemd genoeg wordt de ZX5 niet genoemd.
De vraag is natuurlijk vooral ook wat de maximale afstand is waarop de remote control nog werkt. Daarom een kleine test.

Afstand: minder dan 1 meter


Afstand: 1 meter


Afstand: 2 meter


Afstand: 3 meter


Afstand: 4 meter


Afstand: 5 meter


Zoals te zien is wel binnenshuis, dus mogelijk zullen de resultaten buiten anders zijn. Hoewel de infrarood ontvangst aan de zijkant van de lens zit, blijkt het ook mogelijk te zijn om de Playsport ZX3 vanaf de andere kant remote te bedienen. De afstand is dan wel beduidend lager.
Het grote voordeel van een remote control is dat je eindelijk ook zelf eens gelijk op de foto's of video's komt te staan! Ook is het in combinatie met het afspelen op televisie van de opgenomen filmpjes of foto's wel erg prettig om de Playsport vanaf de bank te kunnen bedienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten