dinsdag 13 maart 2012

Gorilla's !!!

De originele Gorillapod is een geweldige uitvinding. In tegenstelling tot de kleine statieven of tripods met vaste "stijve" pootjes, heeft de Gorillapod pootjes van zeer flexibele gekoppelde balletjes. De Gorillapod is er tegenwoordig in verschillende groottes, zodat zelfs grotere camera's er zonder probleem gebruik van kunnen maken. De Gorillapod heeft een aantal bijzondere voordelen. Door de rubberen antislip ringetjes en de flexibele poten kan hij aan allerlei voorwerpen vastgemaakt worden. Hierdoor kun je opnames maken vanuit bijzondere hoeken. Staand of hangend, het maakt niet uit.

Groot nadeel van de originele Gorillapods is helaas de prijs. Hiervoor krijg je natuurlijk wel kwaliteit, dus kun je het veroorloven, kies dan voor origineel. Net als vele andere voorwerpen is er inmiddels ook een grote markt voor nagemaakte Gorillapods ontstaan. Ik heb het risico genomen, en voor een prijs die ruim binnen mijn budget valt, er één besteld via Ebay. De verkoper is Nederlands en vraagt geen verzendkosten, dus helemaal mooi, en binnen 2 dagen in huis! Deze Gorillapod is verbazingwekkend stevig, en doet niet onder voor het origineel.



- Max draaggewicht: 300g
- Universele 1/4-inch statiefschroef
- Statiefschroef met drukclip loskoppelen
- Maat: 165 x 35 x 35mm
- Gewicht: 45g

Zag later wel dat hij nóg goedkoper bij Dealextreme te bestellen is. Ook géén verzendkosten, maar dan moet je wel geduld hebben. Soms kost het enkele weken voordat een bestelling geleverd wordt...

Hieronder enkele foto's van mijn Playsport ZX3 mét Gorillapod in actie:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten