dinsdag 20 maart 2012

Eierwekker timelapse

Eén van de leukste dingen is het maken van opnames met speciale effecten. Daarvoor moet je natuurlijk wel verzinnen wat je wilt, en hoe je iets wilt doen. Daarbij kunnen alledaagse materialen opeens veranderen in een hulpstuk dat te gebruiken is om een opname tot een succes te maken...
PVC buis, rolschaatsen, klemmen, je gaat alles opeens in een heel ander licht zien! Kan ik het gebruiken om een speciale opname te maken?
Zo ook de eierwekker. U zult waarschijnlijk al vermoeden welke kant dit op gaat. De eierwekker is ideaal om een 360 graden timelapse te maken. Het enige wat u hoeft te doen is op de eierwekker een schroef monteren.
Zoek vervolgens een goede plek uit, waarvan u zeker weet dat de Playsport in ieder geval niet verplaatst hoeft te worden voor de duur van de opname. Niet midden op de weg dus!

U heeft een eierwekker nodig die u zo kunt aanpassen dat deze de Playsport kan dragen. Bekijk hiervoor het filmpje om een goede indruk te krijgen.Deze eierwekkers zijn nog steeds te koop bij Ikea (maart 2012).


Wilt u de mogelijkheid hebben om ook van een hoger punt een 360 timelapse te maken, dan zult u ook de onderkant moeten voorzien van een schroefgat, zodat de eierwekker met Playsport op een statief gezet kan worden. Verder hangt het van uw creativiteit af wat u opneemt!

Hier een voorbeeld van het gebruik van een eierwekker op verschillende locaties. Houdt u er wel rekening mee dat u voor een 360 graden timelapse in ieder geval 1 uur geduld moet hebben!

Enige nadeel is dat de timelapses met een eierwekker altijd links draaien...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten