zaterdag 4 februari 2012

Onder water

De Kodak Playsport ZX3 is waterdicht. Hij kan niet diep, maar 3 meter is diep genoeg voor de gemiddelde gebruiker. Er staan talloze filmpjes op YouTube waarbij de ZX3 mee onder water wordt genomen. Enkele filmpjes zijn wel aardig om te noemen.

ZX3 gezonken naar de bodem. Volgens de bijgevoegde tekst naar zo'n 6 meter diep (20 feet). Na 30 uur onder water te hebben gelegen toch weer teruggevonden... en werkt nog steeds.


ZX3 24 uur test en het resultaat...


Het geluid onder water is niets. Je hoort een hoop gebubbel, dus je kan deze filmpjes beter voorzien van wat muziek. Dit wordt dan ook meestal gedaan. Probleem is wel dat er regelmatig mensen melding maken van het water-in-je-oor effect. Als je dit wel eens hebt meegemaakt weet je wat ik bedoel. Elk geluid klinkt dof. Ondanks dat het microfoon gaatje zeer klein is kan er toch water in komen. Om dit te voorkomen kun je verschillende doen. Hou een vinger op de microfoon terwijl je onder water opneemt. Vanwege de plek wel een beetje onhandig. Alternatief is een stukje folie te gebruiken, en dan eigenlijk eenzelfde stukje wat bij aanschaf van de camera op het scherm zat. Heb je de doos nog bewaard (met plastic!) dan heb je geluk. Knip een klein stukje uit, en gebruik dit tijdens onderwater acties.

Is er toch water blijven zitten, ondanks dat je hem hebt afgedroogd, probeer het dan met schudden. Lukt dit ook niet, gebruik dan een vloeitje, stukje toiletpapier of keukenrol en leg dit over het gaatje. Met een beetje geluk zuigt dit het vocht uit het gaatje. Lukt dit nog niet dan kun je nog met een wattenstaafje proberen. De microscopisch kleine haartjes van de watten kunnen net dat beetje vocht pakken dat is blijven zitten. Is het nu nog niet gelukt, dan zit er niets anders op dan de camera goed te laten drogen. Hopelijk helpt dit...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten