zondag 12 februari 2012

De beste Pocket Video Camera (PVC) tips!

Hier zijn een paar van de beste PVC tips voor professionele opnames. Maak een opname een genot om naar te kijken! Ongetwijfeld zul je ook opnames hebben gezien van jezelf of van anderen waarin door vreselijk onrustig beeld de hele opname verpest is.

Lees de volgende tips eens door...

Als je van tevoren weet dat je moet gaan filmen (verjaardag, feestje, bruiloft) probeer dan vóór het feestelijk moment enkele opnames te maken. Vaak zul je zien dat de ene plek een veel beter overzicht geeft dan de andere, of heb je teveel tegenlicht door een raam. Wacht je tot het "moment supreme" en film je onvoorbereid, dan zullen onvergetelijke momenten in zo'n opnamen misschien niet tot hun recht komen. En die kun je niet even over doen...

Neem de tijd. Laat je armen rusten op een stoel of kast of ander voorwerp als je filmt. Of gebruik een tripod of één van de andere tips voor standaards uit dit blog. Laat het niet lijken of je aan het joggen bent, en vlieg niet van de ene naar de andere persoon. Rust. Je kunt altijd later nog knappen en plikken (knippen en plakken) in de opnames.

Het klinkt stom, maar zorg dat je weet hoe je PVC werkt. Je wilt toch niet net dat ene moment missen, omdat je niet wist hoe je moest inzoomen? De knoppen lijken tegenwoordig intuïtief gemaakt, maar leer je PVC van tevoren kennen, zodat je hem eigenlijk blindelings kan bedienen.

Een feestje, bruiloft of andere activiteit filmen is hartstikke leuk, maar zorg ervoor dat je zelf ook eens in beeld komt... Zorg dus dat je de PVC ook eens gewoon neer kan zetten, op kan hangen, of geef hem aan iemand waarvan je weet dat hij/zij ook goede shots kan maken.

Een echte speelfilm kijken is soms al een crime, dus zorg er zelf voor dat het uiteindelijk resultaat samengevat wordt tot een filmpje van hooguit een kwartier. Dat is ook zo'n beetje de tijd waarin je de aandacht van mensen echt vast kan houden. Hou het kort. Pik de leukste momenten er tussen uit.

Zorg dat je voldoende reserves hebt. Is je batterij vol, of heb je er één extra bij je? Heb je genoeg geheugen over, en ook daarvan een extra exemplaar? Zeker bij activiteiten waarbij je een hele dag op pad bent zijn deze zaken geen overbodige luxe!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten