zondag 13 januari 2013

Reverse movies

Met ArcSoft MediaImpression, dat met de ZX3 meegeleverd wordt, is op simpele wijze een videofilmpje in elkaar te zetten. Uiteraard hebben dit soort pakketten geen geavanceerde opties. Daarvoor moet je vaak de betaalde versie kopen. Een leuke variant om mee te experimenteren zijn reverse video's. Om een filmpje achterstevoren af te spelen kun je echter ook gebruik maken van twee kleine gratis programma's, namelijk Video Converter en Video Time Reversal.

Let bij het installeren van Prism Video Converter wel even op. Vóór de installatie vraagt deze of er een toolbar mee geïnstalleerd moet worden. Dit moet u gewoon uitvinken. Na twee weken is uw licentie verlopen, en krijgt u de keus de betaalde versie te kopen, of het pakket te deïnstalleren. Het grappige is dat u bij de deinstallatie de keuze krijgt om het pakket verder gratis te gebruiken. Wel met minder opties, maar de functie waarvoor wij het gebruiken blijft aanwezig!
Het Time Reversal pakketje hoeft zelfs niet eens geïnstalleerd te worden en werkt gelijk. Beide pakketjes zijn kleiner dan 1 Mb.

Kijk hier om wat ideeen te krijgen...


Time Reversal werkt met AVI bestandjes, vandaar dat we het MOV bestandje van de PlaySport ZX3 eerst moeten converteren met Prism Video Converter. Dit is makkelijk. Zorg wel dat de Outputfile in AVI is, en dat "Encoder Options" op "DV Encoder PAL (Directshow)" staat ingesteld. Verder kunt u zelf aangeven waar de file moet worden opgeslagen. Nadat u dit heeft gedaan kan u met Time Reversal het bestand omdraaien, en het resultaat bewonderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten